{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Otary is een Belgisch kenniscentrum voor offshore windenergie dat actief is in de ontwikkeling, financiering, bouw en exploitatie van offshore windparken in de Belgische Noordzee. De komende jaren focust Otary zich op de ontwikkeling en bouw van de 3 Belgische offshore windprojecten, Rentel, Seastar en Mermaid, met een totale capaciteit van ongeveer 800 MW.

Het Rentel offshore windmolenpark, met een capaciteit van 309 MW, is het eerste project dat ontwikkeld wordt en is momenteel onder constructie.

Acht Belgische spelers, actief in de offshore windsector, bundelen hun ervaring en knowhow en vormen samen de Otary-groep:

Aspiravi Deme Elicio Green Offshore
Power@Sea Socofe SRIW Z-Kracht

 

Alle aandeelhouders zijn al betrokken bij de ontwikkeling en exploitatie van offshore windprojecten op de Noordzee en delen een ruime ervaring in tal van duurzame energieprojecten.

Bedrijfsmissie & 
Waarden

Onze missie bestaat in het succesvol realiseren en commercialiseren van offshore windmolenparken; vanaf de ontwikkeling, over constructie tot en met exploitatie en onderhoud. Gedurende de exploitatiefase van minimaal 20 jaar, streven we naar de hoogste output aan de laagste kost, terwijl we waken over kosten, planning, veiligheid en onze bedrijfswaarden. We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfswaarden (zie overzicht)  de sleutel zijn tot huidig en toekomstig succes.